Meewerken? aan een Uniek participatief kunstproject ‘Draden van het Overijsselse slavernijverleden’
- Insturen voor 14-04-2025
Op 14 september 2024 start ‘Draden van het Overijsselse Slavernijverleden’, een uniek participatieproject dat het Overijsselse slavernijverleden op een bijzondere manier in beeld brengt.
Dit project brengt mensen samen om een monumentaal wandkleed van 35 meter te creëren dat deze geschiedenis verbeeld. Door technieken zoals tuften, quilten en borduren wordt het wandkleed gecreëerd.
Het project vindt plaats van 14 september t/m 1 december 2024 in De Museumfabriek in Enschede. En vanaf 13 januari t/m 14 april 2025 gaat het project verder in Het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle.
Samenwerken aan een betekenisvol kunstwerk
Onder begeleiding van coördinatoren en handwerkende vrijwilligers zal aan dit bijzondere wandkleed worden gewerkt. Dit initiatief biedt een kans om kennis te vergroten over het Overijsselse koloniale verleden en om een vernieuwende dialoog tot stand te brengen. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar Amber Hyacinth, gebaseerd op de geschiedenis en persoonlijke verhalen van nazaten, die naar voren zijn gekomen uit het onderzoek ‘Overijssel & Slavernij’ van de Overijsselacademie.
De kracht van samenwerking
Het samenwerken aan dit unieke en monumentale kunstwerk werkt sociaal verbindend en bevordert gesprekken over het thema, waardoor de kennis over het koloniale verleden van Overijssel toeneemt. Hoe beter we onze eigen banden met de koloniale gebieden kennen, hoe groter de kans op begrip voor elkaars achtergrond en diversiteit.
Vrijwilligers gezocht
We zoeken enthousiaste vrijwilligers die graag mee willen helpen aan dit betekenisvolle project. Vrijwilligers kunnen helpen op dinsdagen t/m zondagen. De maaktijden zijn van 11:00 tot 13:00 of van 14:00 tot 16:00.
Voor aanmeldinstructies bekijk de website Draden van het Overijsselse slavernijverleden – Overijssel Academie. We hopen dat u ons wilt helpen om dit project succesvol te maken door het te delen binnen uw netwerk.
Voor info: Mail met Linda Otten