Murder Mystery Quilt deel 2

Iets langer dan een half jaar geleden schreef ik mij in voor de Murder Mystery Quilt – inmiddels zijn we al halverwege en hebben 9 blokken gemaakt (zie ook mijn eerder verschenen blog).

Het enige dat je bij inschrijven weet is dat er een moord opgelost moet worden, dat er naast het maandelijkse hoofdstuk ook aanwijzingen over wie het gedaan heeft in de quiltblokken zitten en qua stijl van de ontwerpster Deborah Moebes van Whipstitch kun je e.e.a. vinden over de voorgaande jaren. Al met al heel mysterieus dus!

 

April

Gezonken piratenschip

Het verhaal gaat over een studente die voor haar minor mee gaat met onderzee archeologen die een gezonken (piraten?) schip inventariseren. De vermoorde is haar duikersmaatje, die tijdens een duik ineens niet meer blijkt te leven…

De belofte voor de blokken was verschillende technieken maar duidelijk is wel dat de ontwerpster (in ieder geval dit jaar) erg van traditional piecing en HST’s (half square triangles) houdt….

  • Januari – ‘Setting sail’ – zeilboot – traditional piecing en HST’s
  • Februari – ‘Thar she blows’ – HST’s in stormachtig patroon
  • Maart – ‘Rapid Descent’ – vliegtuigje – traditional piecing inclusief HRT’s (half rectangle triangles)
  • April – ‘Sudden death’ – doodshoofd en koraal – twee blokken applliqué
  • Mei – ‘School of fish’ – traditional piecing met vissen in alle projectkleuren
  • Juni – ‘Time Runs Short’ – zandloper – Drunkards Path en Y-seam
  • Juli – ‘Mack the Knife’ – haai – FPP (foundation paper piecing)
  • Augustus – ‘South by southwest’ – Kompas – HST’s met traditional piecing

Elke keer is het weer spannend hoe je blok eruit komt te zien in de stofjes die je vooraf koos op basis van een kleurenpalet en het thema ‘Murder on the high seas’.

 

 


Uit je comfort zone

Meestal kies je zelf van te voren wat je gaat maken – meestal iets wat je zelf ook leuk vindt. Voor mij was dit traject daarin wel eens een uitdaging. Een doodshoofd? Niks voor mij, ik heb het wel gemaakt uiteindelijk, maar met wel wat aanpassingen. Zelfde met de zandloper. Die vind ik gewoon niet mooi. Uiteindelijk heb ik ‘m vooral gemaakt om de techniek van het blok een keer gedaan te hebben…. Over andere blokken ben ik meer enthousiast, het kompas, de haai, de vissen, de storm….

 

overzicht

In de bijbehorend facebookgroep hoor en zie je ook wel dat mensen wijzigingen op de blokken maken om het meer passend voor zichzelf te maken. Het is heel leuk om al die variaties langs te zien komen.

Aan elkaar zetten

Pas na de twaalf maanden krijgen we instructies voor het aan elkaar zetten van de blokken. We weten dat er stroken tussen komen van het donkergrijs, en dat er ‘overlappende’ blokken zijn, wat waarschijnlijk met die gekleurde hoeken op de blokken overeenkomt. Dat maakt het spelen met lay-outs nog wel eens spannend. En wie weet maak ik straks mijn eigen lay-out – zonder doodshoofd en zandloper 😉. Wordt vervolgd…

Cindy Vissering

2 antwoorden
  1. Ine Sweere zegt:

    Leuk om te lezen Cindy, hoe je van deze mysterie iets wil maken wat bij je past. Heb je eerdere blog ook even gelezen. Ik zou het niet aandurven om zonder al te veel aanwijzingen zoiets te beginnen. Verschillen tussen mensen hè. Lekker verder puzzelen… groetjes. Ine

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *