Het ontstaan van een Quilt Bee op het eiland van Dordt

Door: de leden van de Bee

Voor de jubileumdagen van het Quiltersgilde had het Quiltersgilde in juni 2023 een tentoonstelling georganiseerd in Dordrecht.
Wij zijn natuurlijk allemaal gaan kijken. Wat een mooie diversiteit aan quilts hing er! Aan verschillende tafels zaten vrijwilligsters die een activiteit aanboden. Zo ook Maartje en Liesbeth. Margretha schoof bij hen aan en ze raakten in gesprek. Op haar vraag of ze niet eens af konden spreken om over quilten te “praten”, sprak Maartje enthousiast; “Laten we dan ook een Quilt Bee oprichten”. En zo was er de start van de Dordt Bee.

Nu, een jaar later komen 10 dames maandelijks bij elkaar. We rouleren van woning, zodat iedere keer een andere gastvrouw de honneurs waarneemt.
Met passen en meten passen we in iedere huiskamer. Het is altijd gezellig, er worden ideeën uitgewisseld, werken getoond en advies gevraagd.
Er wordt gewerkt aan diverse werkstukken van groot tot klein, van traditioneel tot modern, al dan niet gecombineerd met borduurwerk.

Om ons 1e ‘jubileum’ te vieren, hebben Maartje en Liesbeth veel uit de kast getrokken. Ze verrasten ons met een kaart met onze quilts erop, wat mede mogelijk is gemaakt door Johan den Houter van drukkerij RAD.

Met op de kaart ons eigen Quilt Bee logo, ontworpen door Johan Korteland van MaxiGraphx, met de voor Dordrecht typerende schapenkop erop.

Maartje en Liesbeth hadden ook een werkje voorbereid, zodat we na een middagje gezellig hobbyen allen een leuk portemonneetje hebben, met ons logo erop en schapenkop bedeltje.

Het was een super leuke middag; een mooi afsluiting van ons eerste jaar als Quilt Bee.

 

2 antwoorden
    • Liesbeth Kruidhof zegt:

      Beste Marga,
      De blog is met name gericht om andere te inspireren om zelf een quiltgroep op te starten. Ook wij zijn met 3 personen begonnen en nu een groep van 10 geworden.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *