Hoe doen we het in Rijswijk?

In Rijswijk gaan we veel laten zien

 

We hebben grootste plannen. Omdat we een hele hal mogen vullen hebben we maar liefst 3 tentoonstellingen in petto:

  • Connected in Red, uitgeschreven door het Quiltersgilde en al te zien geweest in de Elzas en Groningen ;
  • Imagine a bird, de EQA-challenge van 2024 met op de foto de inzending van Yolanda Coevert, So proud;
  • Round bobbins ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het Zwitserse Quiltersgilde.

In het vooroverleg met de beursorganisatie, waarbij Jobina de tentoonstellingen regelt en Angèle alle organisatorische zaken, kregen we een plattegrond mee van de hal die we in mogen richten.

Een hele uitdaging

Wie met name de Zwitserse bobbins al eens heeft zien hangen, hetzij op Facebook, hetzij ergens op een expositie, weet dat het een hele uitdaging zal worden om ze zo te hangen dat ze tot hun recht komen. We hebben al verschillende opties besproken waarbij we ervanuit gingen dat alle bobbins 3.50 meter waren. In de Elzas hebben we kunnen zien dat er kennelijk meerdere maten centimeters zijn; er was er niet een die precies zo lang was als de andere. Korter, langer, we hebben het allemaal gezien. Daar willen we een oplossing voor vinden en dat bespreken we vandaag samen met de tentoonstellingscommissie die sinds dit jaar bestaat uit Nelleke Meinders en Edith Verdegaal. Zij hebben al heel wat ‘meegedraaid’ op de tentoonstellingen het afgelopen jaar, onder andere op TexHanDa in Den Bosch waar onderstaande foto werd gemaakt door Désirée Jonkers. Mocht je het blog waarin zij zich voorstellen gemist hebben dan  is hier de link.

Kom je ook naar Rijswijk?

Afgelopen vrijdag, op 11 oktober om 11 uur is de kaartverkoop voor de Patchwork&Quiltdagen van start gegaan. Je vindt alle informatie over de beurs, de vele workshops en de standhouders via deze link 

En mocht je vanmiddag langs Delft rijden en een paar vrouwen met rode konen uit het van der Valkhotel zien komen, dan hebben wij de klus geklaard en ligt er een plan voor de inrichting. Hopelijk komen we elkaar in ieder geval tegen in februari.

Inge van Koningsveld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *