Ik ga op vakantie, en neem mee…

Creatief op vakantie

Als ik op vakantie ga, heb ik altijd keuzestress. Niet over welke kleding of welk boek meegaat, dat is het probleem niet. Maar wel: Welke creatieve spullen kies ik? Ik kan niet álles meenemen, dus ik moet een keuze maken. Eigenlijk neem ik altijd iets te tekenen mee. Ik hou van urban sketching, en als het past ook iets te breien of te haken. Toen we vorig jaar voor het eerst met de kinderen een fiets- en kampeervakantie deden, moest ik toch echt wat anders verzinnen. Want als alles op de fiets moet, kan er echt niet zoveel mee!

 

Minder is meer

We gingen een week op pad, op de fiets van camping naar camping. Dat betekende dat alle overbodig spullen thuis moesten blijven. Toch wilde ik het op een of andere manier vastleggen. Ik koos ervoor om het compleet anders te doen dan normaal: Ik nam een lap stof van 55×55 cm mee als ondergrond, een paar kleinere lapjes om erop te naaien, een paar kleuren draad en natuurlijk naaigerei. Dat nam nog eens weinig plek in!

Herinnering

Elke avond in de tent dacht ik terug aan wat we die dag deden en vertaalde dat in iets voor op de lap. Soms heel letterlijk (een fiets op een pad), soms abstracter (de vele wolken en de regen die er soms uitkwam). Soms met een stukje stof, soms alleen door steken te borduren (de vlaggetjes voor de verjaardag van manlief). Ik vond het prettig dat ik mezelf beperkt had in de hoeveelheid materialen, dat gaf veel rust! Ik moest het doen met wat ik had meegenomen, dus ik had geen keuzestress. Helemaal toevallig had ik een stukje blauw met witte stof mee, wat perfect was voor een bezoekje aan Royal Delft! Eenmaal thuis was het leuk om alles met de hand te quilten en zo de vakantie nóg een keer te beleven.

 

 

Rivka Bakkers-de Jonge

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *