Zomerpret

in Flevoland

 

In onze plaatselijk krant De Flevopost stond een oproep aan de kunstenaars in Dronten om tijdens de zomervakantie een expositie samen te stellen op het binnenplein van De Meerpaal.

Ik had het artikeltje gelezen en dacht wat een leuk idee en verder geen acht opgeslagen.

 

Samen aan de slag

Algauw kreeg ik een appje van vriendin Jenny Rijk of het een idee was om samen een ‘kunstwerk’ te maken. Jenny haar hobby is voorwerpen van glas-in-lood maken. Haar idee was dat ik een quilt zou gaan maken en zij wat ornamentjes van glas-in-lood en dan in de quilt hangen. Dat vond ik een heel leuk idee. We zijn gaan sparren en  zoeken op Pinterest. Het thema moest ‘Zomerpret’ zijn. Het ‘kunstwerk’ mocht niet groter zijn dan 1.50 x 1.50 en niet dikker dan 10 cm.

 


Ontwerp

Al gauw vonden wij een kleurplaat die ons beiden aansprak. Ik ben de plaat gaan uitvergroten en gaan tekenen op patroonpapier. Zo had Jenny een leidraad hoe groot ze de ornamenten kon maken.

 

 

Ik ben mijn kast in gedoken en heb nog een doos staan met strandstofjes. Al gauw hadden we het ontwerp klaar en zijn we ieder met onze hobby aan de slag gegaan. We hebben ons meteen opgegeven dat wij samen een ‘kunstwerk’ zouden inleveren.

 

 

We krijgen met nog een uitdaging te maken, van hoe bevestigen we de ornamenten, want die zijn best zwaar. Ik was net terug van vakantie en Jenny zou op vakantie gaan, zijn we toch even bij elkaar gekomen om te kijken hoe het resultaat zou worden.

 


Uitdaging

Na het afbiezen van de quilt en de boven- en onder tunnel gemaakt te hebben, bedacht ik dat ik in het midden van de quilt ook een tunnel met lat zou maken en daar konden dan met nylondraad de zware ornamenten aan hangen.

De quilt moest ook hangen zodat ik aan de voorkant het ornament, waar nylondraad aan was bevestigd, kon plaatsen en met een naald het nylondraad door de stof steken en aan de achterkant vastknopen aan de lat.  Daar was ik mee begonnen, maar na 1 element kon ik het niet alleen voor elkaar krijgen.

Gelukkig was manlief bereid om te helpen.

De quilt met heel veel knijpers aan het wasrek gehangen en op de strijkplank gezet. Zo hebben wij samen de ornamenten kunnen bevestigen.

 

 

Zittend op een kruk heb ik de organza op de vloedlijn genaaid, was nog even lastig om te doen op een hangende quilt.

 

 

 

De quilt met glas-in-lood is klaar. We gaan samen het ‘kunstwerk’ wegbrengen.

De expositie is van 16 juli t/m 23 augustus 2024 in De Meerpaal te Dronten.

 

Hartelijke groet,

Jannie de Breuk

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *